menu
Naar home | Over Tipi’s

Wat is Tipi’s Mechelen?

Tipi’s Mechelen is een artistiek-poëtische installatie, gelegen in het mooie Vrijbroekpark in Mechelen.

Bezoekers worden via een geluidsloop getrakteerd op een selectie van gedichten in verschillende talen. In al hun diversiteit hebben die één kenmerk gemeen: het zijn allemaal talen die in onze stad worden gesproken. Typisch Mechelen dus.

tipi

Tipi’s Mechelen is een actief project. Gedichten worden voorgedragen en opgenomen door Mechelaars met een diverse taalachtergrond. Nederlands, Portugees, Arabisch, Chinees, Lingala, Mechels of Tamazight. Er is geen gebrek aan variatie.

Het hout van de tipi is afkomstig van omgewaaide bomen uit het Vrijbroekpark, andere materialen werden uit recyclage gepuurd. Enkele stielmannen van het Vrijbroekpark en het Rivierenhof hebben binnen deze perken een wonder verricht: een sprekende tipi die eruitziet als een houten joert.

Waar kun je de tipi vinden?

Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark
Ridder Dessainlaan 65
2800 Mechelen

Open Google Maps

Onze partners

Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark

Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark is de ideale plaats voor verwondering, sport, spel, onthaasting. Met een oppervlakte van 65 hectaren bieden we voor elk wat wils. Bos en wildernis, maar ook vijvers, sportvelden, horeca en een speeltuin. De rozentuin met 122 perken omvat een van de rijkste collecties van Europa. Het Vrijbroekpark maakt ook ruimte vrij voor kunst en participatie.

De Grond Der Dingen

‘Elke Mechelaar 1 vierkante meter’, was het uitgangspunt van De Grond der Dingen. Wat zouden we doen met een stuk grond als we het konden delen, is de centrale vraag. De Grond der Dingen wil mensen uitnodigen om na te denken, voorstellen te doen en met elkaar te onderhandelen over wat belangrijk is voor onze toekomstige gedeelde plek.

CBiB

De vzw Cultural Bridges in Belgium (CBiB) stelt zich tot doel het samenleven te verbeteren tussen de verschillende gemeenschappen in Mechelen, en dit door middel van cultuur, kunst en educatie. Sinds 2016 werden diverse activiteiten (taallessen, lezingen, …) ontplooid om deze missie waar te maken.